Financierings mogelijkheden

Financiering

De Nederlandse Opleidingsacademie vindt het belangrijk dat ontwikkelen toegankelijk is voor een ieder! Naast de faciliteiten die de overheid biedt, heeft de Nederlandse Opleidingsacademie ook een aantal mogelijkheden.

Algemeen

Individueel

Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw ontwikkel-investering financieel aantrekkelijk te maken.  

Werkgever

Breed toepasbaar

De werkgever heeft een tal van mogelijkheden om ontwikkel-investeringen op een gunstige manier toe te kennen.  

Vanuit ons

De Nederlandse Opleidingsacademie vindt het belangrijk dat een ieder blijvend kan ontwikkelen!

Mogelijkheden

Klik hier voor informatie vanuit DUO over het leven-lang-leer krediet.

Via het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid

  • Vanaf 2020 kunt u als MKB-’er een SLIM-subsidie aanvragen om uw werknemers op te leiden of om vaardigheden up-to-date te houden

Via de Belastingdienst 

  • Voor een onderneming zijn opleidingskosten, net zoals overige bedrijfskosten, aftrekbaar voor de winstbelasting. De organisatie betaalt dus minder winstbelasting en daarin zit het voordeel. 

Via fondsen

  • Via de opleiding- en ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen) zijn er wellicht mogelijkheden voor een tegemoetkoming van de opleidingskosten. Klik hier voor meer informatie. 

Overige

  • Er kunnen vanuit de provincie, het UWV of vanuit de gemeente ook nog andere subsidieregelingen van toepassing zijn. Bekijk op het Ondernemersplein of zij antwoord kunnen geven op de vraag of dit in uw situatie ook van toepassing is. 

  • Er zijn daarnaast ook Europese mogelijkheden waaronder ESF subsidies. Klik hier voor meer informatie.

Non-profit organisaties kunnen gebruik maken van de BTW vrijstelling. Er wordt dan wel een toeslag van 10% in rekening gebracht op de investeringskosten.

ANBI organisaties kunnen gebruik maken van een volledige BTW vrijstelling. Dit wil zeggen dat er geen BTW en geen toeslag in rekening wordt gebracht.  

Het cursusgeld is verschuldigd voor aanvang van de opleiding. Conform onze algemene voorwaarden bieden wij de mogelijkheid dit in termijnen te doen– tegen 0% rente! Als dit wenselijk is kun je dit aangeven op het aanmeldformulier. 

Er is altijd een oplossing!

Wij zien jou graag je ontwikkeldoelen behalen!

Scroll naar boven